Meddomska fotografska razstava

13. april 2017

V sredo, 12. aprila je bila v Klubski sobi otvoritev meddomske fotografske razstave. Svoje fotografije na temo Povezani zmagujemo, razstavljajo mladi fotografi iz šestih dijaških domov. V priložnostnem programu je prvič v našem domu nastopil domski Ukulele band. Razstava bo odprta do 3. maja. Vabljeni na ogled.

Več...

Fotografska razstava – Novoletna Ljubljana

25. januar 2017

Decembrske praznične luči so se v Ljubljani ugasnile že pred dvema tednoma, božično-novoletni prazniki so mimo. V spominu so nam ostali prizori fantastičnih nebesnih teles, planetov, satelitov, kometov in utrinkov, ki so v pravljičnih barvah prekrili nebo nad staro Ljubljano. V tistih mrzlih nočeh ste lahko v množici obiskovalcev videli tudi številne fotografe, ki so v svoje fotoaparate, nasajene na stojala, lovili svoje zvezdne utrinke.

Več...

Med to množico fotografov so se nekaj prazničnih večerov zapored pomešali tudi člani našega domskega foto krožka. Fotografiranje nočnih prizorov je tudi zanje postal poseben izziv, ki ga niso želeli zamuditi. Kljub mrazu in gneči, jim je uspelo ujeti zanimive motive, čeprav morda sorodne, pa vendar jih je vsak od avtorjev videl in doživel na svoj način.

Fotografiranje nočnih prizorov ni enostavno, fotografom pa vendar nudi veliko užitkov pri iskanju prave osvetlitve, kompozicije, zornega kota snemanja, lovljenju zanimivega motiva in pravega trenutka prazničnega vrveža. Pri tem so bili dobrodošli vsi nasveti in pomoč, ki jo je predvsem mladim članom foto krožka nudil Miha.

Božično-novoletni praznični utrip se je umiril, Ljubljana pa je še vedno ostala lepa. Še vedno bo izziv številnim fotografom, domačim, še bolj tujim.

Naše domske fotografe pa čakajo že novi izzivi, zato upam, da bo nocojšnji razstavi kmalu sledila nova.


Oglejte si celotno galerijo...

Utrinki – Domijada 2016

26. april 2016
V petek 22.4.2016 smo se v popoldanskih urah utrujeni, a polni lepih doživetij vrnili z 54. Domijade na Rogli.
Kot ponavadi, so tudi tokrat dijaki Dijaškega doma Tabor uspešno zastopali naš dom, saj so dosegli:
 • 1. mesto v streljanju posamezno (dijak Blaž Sluga)
 • 1. mesto na izboru izdelka likovne delavnice na temo Spoštujmo vse (dijak Timotej Rosc)
 • 2. mesto na fotografskem natečaju s sliko “Brezdomec” (dijak Andraž F. Bačovnik)
 • 2. mesto v šahu – dekleta
 • 2. mesto v streljanju – fantje ekipno

Slikovni in video material si lahko ogledate na FB strani Domijada 2016.

Fotografska razstava v Domu upokojencev Tabor

20. junij 2014

Ob zaključku šolskega leta so člani foto krožka pripravili še eno fotografsko razstavo, tokrat izven našega dijaškega doma. Na majskem pikniku Doma upokojencev Tabor so Mia, Kaja, Varja, Vida, Nejc, Miha, Blaž, Andraž in Patrik izvedli portretno fotografiranje oskrbovancev, 19. junija pa smo v jedilnici njihovega doma pripravili lepo razstavo. Otvoritev so z glasbenimi točkami popestrili še Urška s flavto, Katja in Miha na sintesajzerju.

Več...

Fotografski natečaj – TnT jesen 2013

10. september 2013

Dijaški dom Tabor razpisuje v okviru prireditve Tabor na Taboru – jesen 2013 fotografski natečaj.

Več...

Splošni pogoji:

 1. Natečaja se lahko udeležijo vse dijakinje in dijaki Dijaškega doma Tabor (v nadaljevanju udeleženci).
 2. Tema fotografiranja: Spremljanje vseh dogodkov  Tabora na Taboru, ki bo potekal od 10. do 24. septembra 2013. Program vseh dogodkov je objavljen na vseh vidnih mestih v dijaškem domu ter na domski spletni strani.
 3. Vsak udeleženec natečaja lahko sodeluje z največ petimi fotografijami.
 4. Pri fotografiranju lahko uporabite kakršen koli digitalni aparat (kompaktni, zrcalno refleksni foto aparat, mobitel). Najmanjša resolucija fotografij je 600 x 400 pixlov.
 5. Udeleženci natečaja prinesejo fotografije mentorju foto krožka, vzgojitelju Andreju Čepinu v elektronski obliki na USB ključku, lahko jih pošljejo tudi po e-pošti na naslov: andrej.cepin@guest.arnes.si
 6. Fotografije so lahko tudi obdelane v katerem koli računalniškem programu za obdelavo fotografij.
 7. Vse prinešene ali poslane fotografije morajo biti opremljene s podatkiime in priimek avtorja, vzgojna skupina, morebitno ime ali oznaka fotografije.
 1. Rok oddaje fotografij: 26. september 2013.
 2. Vse prispele fotografije bo ocenila strokovna komisija v sestavi: mentorica domske skupnosti Andreja Gimpelj in mentor foto krožka Andrej Čepin.
 3. Najboljše tri fotografije bodo nagrajene s praktičnimi nagradami.
 4. Po zaključku natečaja bodo najboljše fotografije razstavljene v pritličnem hodniku stavbe C. Za razvijanje fotografij bo poskrbel Dijaški dom Tabor.
 5. Več informacij o sodelovanju na natečaju dobite pri svojih vzgojiteljicah in vzgojiteljih ali pri  mentorju foto krožka A. Čepinu.Lepo  vabljeni k sodelovanju!
 • Mentor

  Andrej Čepin

 • Kontakt

  andrej.cepin@guest.arnes.si

 • Urnik

  Ponedeljek, 21h - 22h

 • Namen krožka je vzpodbuditi in izživeti ustvarjalnost, ki jo nosi vsak dijak v sebi. V šolskem letu izpeljemo kreativni tečaj digitalne fotografije pod vodstvom zunanjega sodelavca.

  V krožku pripravljamo tudi redne mesečne fotografske razstave.